0

Б ившият шеф на БДЖ Владимир Владимиров стана изпълнителен директор на дружеството за защита на авторските права на музикантите ПРОФОН.

Владимиров има докторска степен по Бизнес администрация, придобита в Дърам Бизнес Скуул (Великобритания), магистърска степен по Бизнес администрация, придобита в Университета на Южна Каролина (САЩ) и Виенския университет (Австрия), както и магистърска степен по Международен бизнес и Финансов мениджмънт, придобита в УНСС. Владее английски и немски език, уточняват от дружеството.


От там допълват, че Владимиров е бил финансов директор на „Монбат Груп“, член Управителния съвет на “София Комерс Заложни Къщи” АД; Изпълнителен директор и член на Управителния съвет БДЖ; Финансов директор на Food-Yard Holding JSC, TAHAL Group; Изпълнителен директор на Делта Имоти Груп; Финансов директор на Clearcominvest Holding; Финансов директор на Кълвача АД.

„Приветстваме присъединяването на опитен и успешен мениджър като Владимир към екипа на ПРОФОН. Надяваме се задълбочените му познания в областта на управлението да допринесат за позитивното развитие на дружеството и средата за създаване и реализиране на музика в България“, каза председателят на Управителния съвет на ПРОФОН Станислава Армутлиева.

„За мен е чест да бъда избран за изпълнителен Директор на ПРОФОН. Управлението на тази ключова за творческия сектор организация е голямо предизвикателство, защото музикалният бизнес ще играе все по-важна роля в икономиката на страната ни. Музиката е ключов елемент за много други индустрии и подпомага техния успех – медии, туризъм, продажби на дребно, реклама, ресторантьорство и т.н. За да се създава музика обаче, са необходими сериозни ресурси и творчески усилия и те трябва да бъдат овъзмездявани. Ще продължим да си сътрудничим с ползвателите, за да ги убедим, че музиката е продукт като всички останали на пазара”, каза Владимир Владимиров.