0

П рокуратурата ще протестира решението за освобождаването на Даниел Йорданов, по известен като Емили Тротинетката, който е обвиняем заедно с Тошо Куката и Чеченеца за гаврата с момчето, принудено да се прави на куче. Протестът вече е внесен в Пловдивския окръжен съд и ще се гледа в четвъртък. Дали съдиите ще се съобразят с него и Емили ще остане зад решетките, предстои да разберем.

Както писа "Телеграф", на 11 май, Районният съд в Пловдив освободи Емили под гаранция от 1500 лв., като мотивът на магистратите бе, че няма реална опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление. От държавното обвинение обаче смятат, че Емили трябва да остане още в ареста. Според прокурорът по делото, това е единственото лице от тримата обвиняеми, за което има предпоставки, че може да се укрие и да извърши друго престъпление, тъй като няма постоянен адрес в Пловдив.

Към момента Емили все още се намира в следствения арест, тъй като решението на Районния съд не е влязло в сила. Ако то бъде потвърдено от окръжните магистрати, Даниел Йорданов ще бъде освободен.

Емили, заедно с Тодор Чалъков-Куката и Петко Караилиев-Чеченеца бяха задържани на 5 април, затова, че на 3 април публикуваха видео, заснето в пловдивски мол, в което държат вързано на каишка като куче момче и му подхвърлят. Момчето се оказа със специални потребности.

СКАНДАЛ: Емили Тротинетката се гаври с момче със специални потребности! (СНИМКА)