0

М ъжът, който пострада в тежката катастрофа край бившия хотел „Плиска“ в София, е в тежко състояние. Претърпял е четири операции и в момента се нуждае от кръв. Това съобщи дъщеря му Вероника Банчева в социалната мрежа.

„Вчера в София на спирка хотел Плиска баща ми е катастрофирал с колата. Колата го е смачкала. 4 операции са му правили в окръжна болница цели 9 часа. В момента е в изкуствена кома за да не го боли след 3 месеца ще се събуди. Моля ви за спешна помощ да му се даде кръв. Кръвната група е без значение важното е количеството кръв, което е загубил да се възстанови. Моля пишете ми за подробности. Човек, който дава кръв е задължително да е под 60-годишна възраст и да е здрав да няма някаква болест и да не пие никакви лекарства. Задължително здрав човек със здрава и чиста кръв”, пише Вероника и апелира за помощ.

Необходими са 15 литра кръв.

Както „Телеграф“ писа, инцидентът стана в понеделник около 19 часа. Кола се заби в стълб в локалното платно на булевард "Цариградско шосе" .Предната част на возилото е смачкана до неузнаваемост. По асфалта в локалното платно имаше разпилени части от автомобила, а около стълба имаше изхвърчали части от калник. Водачът на колата беше заклещен и се наложи огнеборците да я режат, за да го измъкнат.