0

С офийската районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 42-годишния тартор на фенската фракция на "Левски" - "Ултрас Левски" Адриан Христов.

Както вече стана ясно, Христов, който е известен в хулиганските среди с прякора Щази бутна с колата си човек в понеделник. Направеният му тест на наркотици след инцидента е отчел наличие на канабис.

Самият той каза тогава, че е употребил от опиата, но преди цели два дни. Псвемн това Христов твърди, че пострадалият пешеходец е пресичал на червено.

Обвиняемият А.Х. е управлявал лек автомобил марка „Фолксваген“ по бул. „Тодор Александров“ след употреба на канабис, установено по надлежния ред с „Drug Test 5000“.

"По случая е образувано досъдебно производство и са назначени множество експертизи. Обвиняемият е осъждан. Предвид това и възможността да извърши друго престъпление, прокурор е постановил задържането му за срок до 72 часа", съобщиха от прокуратурата. И добавиха: "Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо А.Х.".

Разследването по случая продължава.