1

С лед обилните валежи в петък, в събота облаците ще отстъпят място на слънцето. Ще преобладава слънчево време до обед. Ще има по значителна област над североизточните райони, където ще има валежи.

Купесто облачност ще се развие в следобедните часове, но ше краткотрайни валежи ще има само на отделни места. Вятърът ще е умерен, а след обяд в Североизточна България ще се усили.

Максималните температури ще са между , 22° и 27°, в София – около 23°.

Променлива ще е облачността над Черноморието, а преди обяд по северното крайбрежие по-често значителна и все още ще има краткотрайни валежи, на изолирани места и гръмотевици. След обяд облачността ще се разкъсва, на места по южното крайбрежие до предимно слънчево време.

Температурата на морската вода е около 26°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.Над планините облачността ще е променлива, след обяд - купеста и на места ще има краткотрайни валежи. Ще духа умерен, временно силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра – 12°.

През последните два дни най-много е валяло в Русе – 102 литра на квадратен метър, поясниха от НИМХ към БАН. В Добрич са паднали 67 л/кв.м. Във Варна – 61 л/кв.м., а в Пазарджик – 45 л/кв.м.