0

П иарът на Народния театър „Иван Вазов“ Велислава Кръстева е подала оставка. От пролетта тя няма да заема тази длъжност, а решението й най-вероятно е провокирано от множеството скандални обиди, които получи от страна на Сашо Морфов.

Смяна

За него също се коментира, че няма да продължи да работи в театъра, но запознати разкриха, че към момента такова официално решение няма. Според източници от Министерство на културата директорът Васил Василев е внесъл нова управленска структура на първата ни трупа, в която липсва освен позицията на пиар, и тази на главен режисьор, на който пост в момента е Сашо Морфов. Екип на „Телеграф“ опита да се свърже както с Морфов, така и с Кръстева, но и двамата не вдигаха мобилните си телефони до приключване на редакционния брой. Ако се окаже истина и Морфов също си тръгне, Народният ще се лиши от постановки като „Животът е прекрасен“ и „Хъшове“, които са едни от най-обичаните от зрителите.
„Телеграф“ разбра от достоверни източници, че Явор Гърдев продължава работата си с Народния и е оттеглил оставката си, която бе подал.

История

Припомняме ви, че целият скандал в Народния започна в края на октомври, когато след представление на "Хъшове" главният режисьор Александър Морфов надраска вратата на кабинета и изкърти табелката с името на Велислава Кръстева. "Изчезвай", "Връзки с обществеността на Ахмед Доган" и “ДПС” бяха само част от надписите, с които осъмна вратата на Кръстева и които скандализираха целия актьорски състав. Няколко седмици по-късно отново се появиха надписи, а Морфов и двата пъти призна, че той седи зад тях. Правени бяха подписки от актьорите „за“ и „против“, а част от трупата дори потърси разрешение на проблемите директно при президента Румен Радев