0

З а трета поредна вечер хора, живеещи в близост до столичния бул. "Сливница", се събраха на протест след катастрофата с две жертви, станала в понеделник. Протестиращите затвориха кръстовището между булеварда и ул. "Русе", не пропускат и превозните средства от градския транспорт. 

Няколко минути след началото на акцията се образува колона. На мястото бяха блокирани поне 30 автобуси и тролейбуси, които бяха пропускани периодично.

Телеграф

Хората искат да се предприемат мерки, за да се увеличи сигурността - светофарът на мястото на трагедията да работи по цяла нощ, поставяне на пасарелка, камери, които да засичат постоянно скоростта на преминаващите автомобили. А след като заявиха своите искания те се отправиха на шествие до булевард "Константин Величков", където е намерено тялото на 22-годишния Явор. 

"Ние настояваме да чуем какво свърши Столичната община, какво свърши Столичния общински съвет, какво свърши всеки един съветник и какво свърши районният кмет на "Илинден". Всички тези хора трябва да знаят, че ние няма да се откажем. Защото тези невинни жертви не заслужават да бъдат забравени, нито пък ние заслужаваме да се страхуваме как пресичаме", заяви организаторът на протеста Георги Тодоров. 

Телеграф

Протестиращите готвят и национален протест в неделя, заплашват с блокада на "Орлов мост".

Телеграф