0

Д оброволци, които са помагали при издирването на малкия Сашко от Перник, който 9 дни бе в неизвестност, сега търсят работа чрез баща му Александър Цветанов. След щастливата развръзка с откриването на 12-годишното момче сега хората пишат на стената на баща му във Фейсбук, където той споделя снимки на детето си и информира обществеността за неговото състояние.

Вече един от доброволците е успял да си намери работа точно благодарение на помощта на бащата. За това информира самият Александър Цветанов на стената си във Фейсбук.

Подкрепа

„Намерих работа на доброволеца Ивайло“, написа бащата. Веднага под поста му в социалната мрежа заваляха стотици одобрителни коментари. „Това е прекрасна новина. Перник, вие сте пример как трябва да функционира обществото. В обществото абсолютно всички си помагат един на друг. Затова хората живеят в общество, това е целта на обществото, да живеем в общество, да си помагаме! Вие сте истински хора, вие сте пример“, са част от множеството положителни коментари.

Настроение

Часове по-късно друга доброволка търси съдействие за работа във фирма „Сани Конс“ в Перник, която прави изключително популярното българско зрънчо „Зайо Байо“. Следва обява и от Даниел Неволтамов от Перник, който обяснява, че е работел като охрана в дискотека, но сега търси работа. „Моля ако може да ми намерите, каквато и да е работа, ще работя всичко“, пише мъжът и оставя и телефон за връзка. Под коментарите се срещат и съдържатели на фирми, които сами предлагат работа на хора, които търсят за Перник и региона.

Бащата на Сашко е качил негова снимка от болничната стая, под която пише „Днес е в добро настроение“. Предния ден също е информирал за състоянието на малчугана. Преди ден е пуснал снимка как Сашко рисува картина. „Браво, много талантливо дете имате, да е жив и здрав!“, пишат хората.