0

Т ворби на художника Стефан Божков са подредени в пространството за култура „Дом“ в София. Експозицията се открива утре, съобщават организаторите. Произведенията на Божков са ситуирани в пространството като част от интериора. В изложбата са показани творби на автора от различни периоди на творчеството му досега. „Концепцията цели да провокира зрителя да ги възприеме и като част от неговия дом“, коментират организаторите на експозицията.

Казанлък

Изложбата може да бъде разгледана до 1 март. Тя се осъществява с подкрепата на национален фонд „Култура“. Стефан Божков е роден през 1961 г. в Панагюрище, България. Завършва Художествената гимназия в Казанлък,  специалност изобразително изкуство. Художник, артист, бохем, ценител на хубавото вино и жените, природата, киното, литературата, музиката, частичен далтонизъм към зеления цвят, не шофира.

Бивш хамалин, художник на археологически разкопки, асистент художник в БНТ, илюстратор на книги, графичен и интериорен дизайнер, сценограф. Работи и експериментира в различни области на визуалните изкуства - живопис, графика, скулптура, пространствени инсталации. Участия в групови изложби и самостоятелни такива, симпозиуми и творчески престои в Австрия, България, Белгия, Франция, Сърбия, Испания, Русия, Германия и почти всички държави в Европа, както в САЩ, Япония, Египет. Уъркшоп и изложби в женския затвор в гр. Сливен. Носител на Наградата на София - за високи постижения във визуалните изкуства, награда „Златно перо“ от Международно биенале на книгата и илюстрацията, Белград, Сърбия, награди от графични биеналета и триеналета в България, Сърбия, Беларус и др. Създател, куратор и участник в екипите на културни инициативи Арт поток - Царево, Порт Прим арт фест - Бургас, различни проекти в България и извън нея. Артист на свободна практика, живее и работи в София.