0

О съденият на 10 месеца затвор за шофиране в нетрезво състояние готвач Андре Токев излиза предсрочно от затвора. Това реши състав на СГС. Той ще получи и обратно своята шофьорска книжка.

Въпреки доклада на затворническата администрация, според който Токев трябва да си изтърпи присъдата докрай, магистратите го освободиха 2 месеца по- рано. Защитата на Токев обоснова искането за условно предсрочно освобождаване с покана за фестивал. Готвачът трябвало да присъства на София съмър фест.

Освен това няколко ресторанта били затворили заради липсата на топготвача. По думите на защитата му осъденият имал проблеми с бъбреците, а трябва да се грижи за семейството си. В пандиза бил с добро поведение, работил като готвач и съжалявал за стореното от него.

Според пробационния доклад обаче Токев не признава зависимостта си от алкохола. Пред съда Токев каза, че е готов да напусне затвора. Той бе категоричен, че е осъзнал постъпката си. "С оскъдните продукти, успях да вдигна нивото на готвене в затвора", каза топготвачът.

Преди храната отиваше за прасетата, сега те гладуват, каза още той и добави, че сега лишените от свобода се редят на опашка за стола.

Според съда Токев е осъзнал своята отговорност още преди да влезе в затвора, признавайки вината си. Липсват каквито и да е доказателства за алкохолна зависимост. Става дума за инцидентна проява, мотивира се съдът. Лицето е образовано и ерудирано и може да извлече поука от случилото се. Решението на съда не е окончателно и може да се обжалва.