0

З анималните скочиха със стотачка нагоре, показа проверка на „Телеграф” за тарифите през новата учебна година. Родителите ще трябва да броят по 330 лв. на месец, за да оставят детето си на занималня преди или след училище. Цената е за начален етап, а само преди година е била 260 лв. Родителите на петокласници пък ще плащат със 100 лв. повече спрямо учебна 2021/2022. Това са и едни от най-евтините възможности, които могат да бъдат намерени. В друга частна занималня таксата за начален етап е 400 лв., а за ученици от 5-и до 7-и с 50 лв. повече. Транспортът обаче не влиза в офертата. За превоза от училището до занималнята се плащат около 250 лв. допълнително спрямо разстоянието.

Оферти

Центровете предлагат и различни оферти за намаления при ранни записвания. В един от тях месечната такса е 380 лв., но ако родителите запишат детето до края на август, ще платят 80 лв. по-малко. Цената при записване от началото на септември до края на октомври също е по-ниска – 328 лв. По-евтино излиза и ако родителите извадят наведнъж парите за целия срок или учебна година. В друг център таксата е 340 лв. или 2890 лв. за 9 месеца, ако сумата за септември е наполовина. Пакетът за първия срок обаче излиза само 1450 лв. или 60 лв. по-малко. От февруари до май пък общата сума е 1290 лв., което е със 70 лв. по-малко, ако се плаща месец за месец. Таксата за цяла година излиза още по-ниска – 2600 лв. спрямо 2890 на порции. Всички центрове предлагат и различни отстъпки за семейства с две деца, посещаващи занималня.

Екстри

Родителите ще броят 600 лв. на месец, ако искат децата им да посещават ВИП занималня. Пакетът предлага неограничено посещение на всички курсове, като родителите сами могат да избират какво точно да бъде включено и в кои дни. Опциите са разнообразни. Малчуганът може да ходи на уроци по математика и български или английски, френски и арабски език. Ако детето има скрит талант, може да посещава занимания по пеене, рисуване, шахмат и други. Занималнята дава възможност на учениците да се занимават и с наука, използвайки STEAM методика. В месечната такса влиза и подсигурено цялостно изхранване. Децата от школа в близост до занималнята се вземат или водят на училище.