0

С нимки от въздуха показаха размера на водното бедствие, което сполетя карловското село Каравелово. На кадрите се вижда как буквално цялото село е под вода след излизането на река Татлъ дере от коритото й. 

Местните са прекарали още една безсънна нощ. Водите, които се стичат от Балкана, минават буквално през домовете им. Много къщи са се напълнили с кал и тиня, а техните собственици вече са започнали да ги изгребват. Част от жителите на селото са с напълно унищожено имущество. 

„Трагедия голяма, стрес, притеснение. Не можем да спим спокойно. Сега разчитаме държавата да помогне. Не можем да отидем до магазините, няма и питейна вода”, коментират местните жители. 

Meteo Balkans

В цялото село водата е влачила огромни дървета. „Те са от гората, от Балкана. Там деретата са затрупани, има неизчистени корита. Коритото на реката до нас мисля, че последно беше изчистено през 2000 г. Виновни са управляващите. Говори се, че горите се изсичат безразборно, но досега никой не се намеси, за да спре това”, каза Христо Христов, цитиран от Нова телевизия. 

Meteo Balkans

Министърът на земеделието разпореди проверка как е извършена сечта в околността и дали тя има отношение към потопа, залял населеното място. В Каравелово в неделя идват доброволци от цялата страна, за да помогнат за разчистването на дворовете и къщите.