0

С лънчево време ще преобладава над по-голямата част на страната до неделя на обяд. Ниска облачност и мъгла ще се появи ниска облачност или мъгла.

В планинските райони на Западна България след обед ще се развива по-значителна купеста облачност. В отделни райони ще има и гръмотевици. В югозападните части на страната ще гърми и в нощта срещу понеделник. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са предимно между 23 и 28 градуса, в София - около 24, информираха от НИМХ.

Променлива ще е облачността над Черноморието. На места сутринта ще има и слаби валежи. Вятърът ще е до умерен от североизток. Максималните температури там ще са между 22 и 25 градуса. Температурата на морската вода е 24-26. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините преди обяд ще има по-съществени разкъсвания и намаления на облачността, но след пладне тя отново ще се увеличи и на места в масивите от Западна България ще има валежи от дъжд, в отделни райони с гръмотевична дейност. Вятърът ще е до умерен, предимно от запад-северозапад. Максималната температура на 1 200 метра ще е около 19 градуса, на 2 000 метра - около 13.