0

О т понеделник ще бъде затворен за ремонт столичен пътен участък от улица "Николай Коперник" - от ул. „Гео Милев“ до ул. "Манастирска“ и продължението й от ул. „Атанас Узунов“ до ул. „Калиманци“ ("Иван Щерев"), в района на парка "Гео Милев", за срок около два месеца. Това каза на брифинг заместник-кметът на Столична община в направление „Обществено строителство“ инж. Ангел Джоргов.

Ремонтът е с обща дължина от около 600 метра и ще струва близо 1 млн. и 600 хил. лева с ДДС, посочи той. 

За периода на ремонта ще бъде закрита спирката на автобус 72 при църквата до парка „Гео Милев“. Ще бъде разкрита временна спирка на кръстовището на улиците „Иван Щерев“ и „Николай Коперник“, както и до 109 ОУ "Христо Смирненски". В посока "Цариградско шосе" ще се използва спирката на автобус 11, посочи Джоргов. Разписанието на автобус 72 няма да бъде променено, уточни той и добави, че маршрутът му ще бъде променен от понеделник сутринта.

Ще бъдат изградени изцяло нови тротоари. В участъка между ул. „Манастирска“ и ул. „Гео Милев“ ще бъдат изградени 33 паркоместа, ново улично осветление, канализация, нови настилки и пътна конструкция, обясни той.

Обходните маршрути ще бъдат по ул.“Иван Щерев“ и ул. „Слатинска“, каза Джоргов. 

Той припомни, че това е трети етап от ремонта. През 2021 г. е бил изграден участъкът от ул. „Николай Коперник“ между бул. „Шипченски проход“ и „Цариградско шосе“, а миналата година - от бул. „Шипчески проход“ до ул. „Гео Милев“.