0

К андидат-депутат от Пловдив беше задържан, след като полицията го хвана да шофира след употреба на наркотични вещества.

Водачът бил спрян от патрул на Шесто РУП за рутинна проверка на бул. „Шести септември“. При направения му полеви тест за наркотици резултатът се оказал положителен.

Разследване

Става дума за Чавдар Бахчевански, който е под номер 20 в кандидатдепутатската листа на партия „Възраждане“ за Пловдив-град, писа Марица. Мъжът е бил отведен в районното управление в "Източен", където е задържан за 24 часа по закона за МВР. По време на проверката водачът не е уведомил полицаите, че е кандидат за депутат на предстоящите избори. Той бил задържан, но след като съобщил, че фигурира в изборните листи, е бил освободен. Срещу него е започнало бързо полицейско производство. Разследващите изпратили запитване до ЦИК дали официално той е в листите на партията. Ако това се окаже така, материалите по случая ще бъдат изпратени по компетентност на Софийска градска прокуратура. Тя от своя страна, ако прецени, може да предложи на главния прокурор да внесе искане до ЦИК за сваляне на временния имунитет и даване на разрешение за привличане към наказателна отговорност на въпросния кандидат за народен представител.

Отговор

Партия „Възраждане” няма да предприеме никакви мерки срещу кандидат-депутата си Бахчевански, съобщиха по-късно от централата на партията. Те допълниха, че тестът на полицаите бил сбъркан. Дори разпратиха резултата от кръвната проба на кандидата си, който според копието е отрицателен. „Това е поредната клеветническа кампания“, твърдят от партията.