0

К метът на София Йорданка Фандъкова разпореди проверка на косенето в града. Причината за това е лавината от сигнали на граждани, че има множество неокосени територии и настъпление на кърлежи.

„Косенето на парковете е ангажимент на Столичната община, а на междублоковите пространства е ангажимент на районните кметове и техните екипи. Факт е, че този сезон е особено дъждовен“, коментира кметът пред „Телеграф“ и уточни, че завършва второто косене, като след него започва и третото.

Тя призна, че в някои райони има забавяне с косенето. По отношение на пръскането срещу кърлежи Фандъкова обясни, че се правят обработки при сухо време, тъй като дъждовете отмиват препаратите. По случая общински съветници от ВМРО изпратиха писмо до нея с искане да се предприемат мерки за решаване на проблема.

В него те посочват, че все още има неокосени територии в Южен парк, районите „Сердика“, „Триадица“, „Красно село“, „Кремиковци“, „Панчарево“, „Младост“, като вероятно проблемът съществува и в други части на града.