0

Б ившата говорителка на кабинета на Кирил Петков – Лена Бориславова се загрижи за сигурността на Facebook акаунтите на президента Румен Радев и съпругата му Десислава. Бориславова заподозра, че профилите им са пробити от бял хакер.

Бориславова показа, че се е изнервила на поста на Радева, която преди дни изпрати лидерите на ПП-ДБ при шефката на психиатрията в Курило д-р Цветеслава Гълъбова за консултация. Партийната активистка не пропусна да изкоментира и парламентарната патаклама, която се разигра между депутатите на „Възраждане“ и ПП-ДБ.

„ВъZраждане агресира в парламента и се опитва да налага цензура в 21 век. Липсата на възпитание и простотията взимат връх. Някой “бял хакер” е хакнал страницата във Фейсбук на обединителя на нацията (и на съпругата му) и яростно пише срещу формирането на редовно правителство. За малко да си помисля, че президентът всъщност иска да има още свои служебни правителства… и да няма редовен бюджет …“, пише Лена Бориславова в нета.

Лена не пропусна да отбележи и високата активност на прокуратурата в последните няколко дни.

„В прокуратурата работят като бесни - за 3 седмици свършиха повече работа отколкото за 3 години. Обявена е война на парламента. Накъде? Трябва да има съдебна реформа. Време е. Не бива да вярваме, че сегашната война на Гешев с политически партии и свързани с тях престъпни групи е дългосрочното решение. Защото те могат да се разберат всеки момент или да си намерят заместител, а ние пак ще трябва да сме по площадите или на избори. Докато в това време … въZрожденските сили и радините вълнения ще продължават да стресират срещу демокрацията“, призова бившата говорителка.

Накрая Лена Бориславова отбелязва, че кандидата за премиер на формацията действително търси подкрепа от ГЕРБ, но гласовете на двете партии били жизнено необходими за осъществяването на съдебна реформа.

„Пиша това, осъзнавайки, че във втория мандат търсим подкрепа за кабинета именно от ГЕРБ, но! поне за момента в този парламент след тези изборни резултати друго мнозинство за съдебна реформа няма. След нови избори едва ли ще изглежда по-добре. Необходимо е редовно правителство, което да се опита да реши проблемите на страната“, заключва тя.