0

О свободеният шеф на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов става заместник-министър на икономиката и индустрията, съобщават от Министерския съвет.

Във ведомството той ще продължи да работи за защита на правата на потребителите, информираха от икономическото министерство. Заповедта за назначаването му е подписана от премиера Кирил Петков.

Маргаритов е дългогодишен председател на Комисията за защита на потребителите. Той заемаше поста в продължение на седем години, до 25 май, когато бе освободен заедно с екипа си заради изтичане на мандата.

„Преди това е заемал ръководни длъжности в предприятие „Ръководство на въздушното движение”, Министерството на регионалното развитие и благоустройството, в Министерството на образованието и науката и Министерството на външните работи.

Маргаригов има множество допълнителни квалификации в областта на подготовката на администрацията за ефективно усвояване на средствата от Структурните фондове на ЕС, управлението на системи за осигуряване на информационната сигурност, както и в областтите на финансите и счетоводството”, поясняват от МС.