0

Н ационалната агенция за приходите си търси нов шеф на дирекция „Комуникации“ срещу внушителните 4305 лева брутна заплата.

Възнаграждението на бъдещия говорител на ведомството е определена съгласно наредбата за заплатите на служителите в държавната администрация и утвърдените вътрешни правила за работната заплата, става ясно от обявата на НАП, пусната в платформа за оферти за работа.

Възнаграждението обаче е по-високо, тъй като към него се полага и 1000 лева бонус месечно за постигнати добри резултати, в зависимост от отработеното време е получената оценка за изпълнение на длъжността.


Отделно на служителя се плаща и ежегодна сума за облекло в размер на 400 лева.

Друг плюс е, че НАП поема задължителните здравни и социални осигуровки на служителите. Освен това чиновниците имат право на 10 дни допълнителен платен отпуск. Приходната агенция изплаща и средства за корекция на зрението при доказана необходимост вследствие на проведени профилактични медицински прегледи.

Предимствата обаче не свършват дотук.  Приходната агенция  осигурява на бъдещия си говорител гъвкаво работно време, възможност за дистанционна работа, профилактични медицински прегледи, застраховка „Живот“ и „Злополука“.

Срещу всички тези бонуси от агенцията очакват служителят да има професионална квалификация в области като икономика, право, комуникации, маркетинг и др., да има отлични компютърни умения, да умее да води преговори, да има комуникационна компетентност.

За да заеме длъжността, кандидатът трябва да има поне образователна степен магистър, но и да притежава минимум 7 г. професионален опит в държавната администрация или да има придобит V старши ранг като държавен служител. Специфично изискване към длъжността е да бъде получен допуск до класифицирана информация.

НАП от няколко месеци е без директор „Комуникации“, след като доскорошният говорител на ведомството Росен Бъчваров отиде да работи на управленска позиция в концесионера на летище София „Софкънект“.

В началото на годината в отговор на депутатски въпрос финансовият министър Асен Василев обяви, че изпълнителният директор на приходната агенция и неговите трима заместници са получили общо 38 200 лева допълнителни възнаграждения за три месеци.

Всички служители на агенцията общо за една година пък са взели 32 милиона лева допълнително към заплатите си.