0

О храняващите реда на протестите, провеждащи се в сряда следобед около сградата на Народното събрание, където се реши съдбата на кабинета прибегнаха към тотален тараш на участниците в тях.

Демонстрантите са принуждавани да обръщат джобовете и да отварят раниците, за да се уверят униформените, че не носят със себе си опасни предмети. Превантивната мярка се налага заради информацията, че е възможно да бъдат провокирани ексцесии по време на двата митинга в подкрепа на правителството и срещу него, които се провеждат в непосредствена близост един от друг.

На митинга срещу властта се появи и депутатът от ДПС Делян Пеевски, който бе основната причина за избухването на протестите през 2013 година.

Ерол Емилов

Това е ден трети от сблъсъка между протеста и контрапротеста.

Александър Петров

Малко по-рано през деня стотици граждани излязоха да протестират срещу високите цени на горивата. Те се събраха в пространството пред храм паметника "Александър Невски". Основните им искания са цена на бензина да е по-ниска от 2 лева, а на пропан-бутана-под 1 лев. Протестиращите издигнаха лозунги "Стига безПЪТие", "Исканията неразбрани, хората обрани". Към акцията на недоволство се присъединиха и представители на превозвачите.

Александър Петров

Александър Петров

Бойко Кичуков

Очаквайте подробности!