0

Л идерът на „Атака“ Волен Сидеров нахлу в сградата на Нова Броудкастинг груп, заедно с екип на партийната му телевизия.

Той поиска да разговаря с представител на медията. По думите му NOVA има тенденциозно отношение към партията, на която е лидер.

Цялата случка пред и в сградата на телевизията бепе предавано пряко по партийния канал на „Атака“.

Поредна акция: Волен Сидеров раздава юмруци в центъра на София (ВИДЕО)

Малко по-късно от Нова телевизия излязоха с позиция по повод нахлуването. Публикуваме я без редакторска намеса: 

NOVA счита за недопустимо поведението на лидера на „Атака“ Волен Сидеров, който нахлу днес в сградата на медиата, придружен от своята съпруга Деница Гаджева и екип на партийната телевизия „Алфа“. 

NOVA осъжда категорично агресивните действия на Волен Сидеров към журналисти и служители на медиата. По повод на твърденията му, че NOVA има тенденциозно отношение към партията, която представлява, медиата заявява, че политици не могат да се намесват в редакционната й независимост.

Съветът за електронни медии излезе с позиция относно нахлуването на Волен Сидеров в сградата на NOVA. СЕМ осъжда всяка политическа интервенция в независимите медии и апелира политиците да се придържат към демократичните ценности и да не търсят евтина сензация.

„Конституцията на Република България и Законът за радиото и телевизията забраняват намеса от страна на политическите и икономическите субекти в дейността на медиите”, уточняват от СЕМ.

Съветът напомня на представителите на АЛФА TВ, че запазването авторитета на професията и взаимното уважение между медиите са основополагащи етични правила