0

Д ва чуждестранни кораба са били превзети от украинските националисти. Това твърдят от народната милиция на Донецката народна република. По тяхна инфрормация един от окупираните плавателни съдове съдове е българския „Царевна“.

„В морското пристанище Мариупол украинските националистически части превзеха два чуждестранни кораба - „Царевна” и „Лейди Аугуста”. Държейки екипажите на тези кораби за заложници, националистите от „Азов” стрелят от палубите”, се казва в съобщението на властите от ДНР.

„Съдбата на членовете на екипажа на тези кораби и тяхното здравословно състояние все още не са известни. Народната милиция на ДНР заедно с руските въоръжени сили правят всичко възможно, за да спасят живота на моряците, задържани от украинските националисти”, посочват още от народната милиция на ДНР.

От Ситуационния център на Министерството на въшните работи отрече разпространената информация. Пред Нова телевизия от там обясниха, че поддържат връзка с моряците ни и към момента всички са добре. От Министерството на отбраната също опровергаха информацията. Това направи и собственикът на кораба.