0

С импатизанти на „Възраждане“ предприеха действия по свалянето на украинското знаме от сградата на Столичната община. С вишка те успяха да стигнат до балкона на кабинета на кмета Йорданка Фандъкова и да издърпат флага.

„Напомняме, че мястото на всяко едно чуждо знаме е в посолството, консулството или търговското представителство на съответната държава в нашата Република”, каза във видеообръщение лидерът на партията Костадин Костадинов.

Той допълни, че по-късно днес знамето ще бъде предадено на посланика на Украйна у нас. Костадинов поясни, че от партията му уважават чуждите символи.

„Надяваме се с този добър пример да покажем, че чуждите знамена трябва да се уважават, а не да се горят”, обясняват от партията.

Лидерът се обърна и към кмета на столицата Йорданка Фандъкова.

„Г-жо Фандъкова, не слагайте чужди знамена на сградата на българската Столична община, ще бъдете подведена под отговорност за държавна измяна. Времето, в което вашето управление е факт, изтича“, заяви той.

Припомняме, че решението на Столичния общински съвет за поставянето на знамето беше препотвърдено на 21 април. Тогава беше даден и картбланш за преименуването на площи, в близост до руското посолство. В чест на Украйна една от алеите в района вече се нарича „Героите на Украйна”, а площад наблизо - „Борис Немцов”.