0

И Дядо Коледа започна да раздава модерните напоследък сертификати. Неговите обаче са червени и струват 6 лева. Малчуганите могат да получат лично писмо и сертификат от Добрия старец, показа проверка на „Телеграф“. Сертификатите от Дядо Коледа са два вида - за най-доброто дете и за дете с най-добро сърце. На него пише: “Връчвам като доказателство за цялостно старание и отлично възпитание“.

Посланията от белобрадия старец се заявяват чрез сайт, рекламиращ се в социалната мрежа Фейсбук

Поръчки

Започват на цени от 12,99 лева. Ако родителите искат още екстри, услугата се оскъпява. Например при желание писмото да е ръчно написано от Добрия старец, ще трябва да доплатите още 9,99 лева, а за ароматизирано ще е необходимо да добавите и още 1,50. Ако посланията са с восъчен печат, ще трябва да додадете допълнително 2,50 лева. За коледна панделка с камбанки трябва да се бръкнете отгоре с 1,99 лева, а за сертификат - с още 6 лева. Доставката на писмото по „Еконт“ струва 5,97 лева. Така общо ще трябва да платите над 40 лева, ако желаете да се възползвате от всички екстри, показа нашата проверка. Коледни писма може да се поръчват и за възрастните, като има два шаблона - шеговито писмо и за любим човек. Също така има и формат „за невярващи в Дядо Коледа“.

Ограничения

Междувременно стана ясно, че добрият белобрад старец също е принуден да носи червена маска. Дори някои фабрики са започнали да шият специални червени маски за него и джуджетата. Не е ясно дали Дядо Коледа е необходимо да е със зелен сертификат, но от АФП съобщават, че той не само е ваксиниран срещу COVID-19, но с игла са се боцнали и неговите елени. Заради ограниченията, въведени миналата година точно преди празниците, Дядо Коледа трябваше да мигрира в интернет и там приемаше поръчките на децата. Обичайните срещи в магазините и търговскитe центрове бяха изоставени. Заради суперопасния вариант Омикрон сега маските отново станаха задължителни на много места в Европа. Това показва, че предизвикателството ковид още не е свършило и трябва да сме бдителни.