0

П рокуратурата се зае да разследва незаконно разпространение на телевизионни програми в Дупница.

Събрани са данни за това, че през неустановен период до 10 декември 2020 г. в района на община Дупница и Сапарева баня на неограничен брой лица се предоставял достъп до голям брой телевизионни програми.

Наблюдаващият прокурор е внесъл в съда искане за претърсване и изземване на недвижими имоти, ползвани от кабелен оператор на територията на гр. Дупница и други населени места. Служители в отдел "Киберпрестъпност" и сектор "Борба с организирана престъпност" на ОД на МВР-Кюстендил са извършили процесуално-следствени действия съвместно с колегите им от Благоевград, Перник, Европол и Алианса за противодействие на аудиовизуалното пиратство.

Те са проведени в рамките на ЕMPACT - Мултидисциплинарна и многоведомствена платформа за оперативно сътрудничество за борба с организираната престъпност на ниво Европейски съюз. Сред нейните приоритети е дейността срещу мрежи и частни предприемачи, участващи в престъпления срещу интелектуалната собственост. Разследването по делото продължава под надзора Районна прокуратура – Кюстендил, Териториално отделение – Дупница.