0

В последния си работен ден областният управител на София Иван Кючуков получи комплименти от районния кмет Трайчо Трайков. Двамата са разписали документ, с който финализират преговорите за предоставянето на сградата на ул. „Иван Асен II” 91 за управление от СО- район „Средец“ с цел преустройването й във филиал на детска градина.

Спешна рокада изкара от строя 28 зам.областни управители рано сутринта в петък и ги върна обратно по местата им по обед.

Съдба

Неясна обаче остава съдбата на областните от „Има такъв народ”, които също са били санкционирани със заповед на премиера Кирил Петков - реакция на решението на лидера на партията Слави Трифонов да изтегли министрите си от управляващата коалиция.

Само преди две седмици сградата, оставена нарочно да се руши и предвидена за продажба, горя. Само дъждът и навременната намеса на пожарникарите спасиха къщата, която обаче остана без покрив. В понеделник започват спешни ремонтни дейности. Едновременно с това започва и работа по процедурата за проектиране и изпълнение на преустройството, сподели Трайков, който благодари на Кючуков за съдействието.

Гняв

Областният управител от ИТН си навлече гнева на симпатизантите на „Демократична България”, връщайки на Столичния общински съвет (СОС) решението за издигане на знамето на Украйна на сградата на Столичната община на ул. "Московска" 33 до приключването на войната. Кючуков се опълчи на столичните съветници, определяйки действията и решенията им за незаконосъобразни. Те пък го обвиниха, че е в отбора на общинските съветници от БСП, които бяха против чуждо знаме да се вее на общината.

През януари партиите от управляващото мнозинство - "Продължаваме промяната", БСП, "Има такъв народ" и "Демократична България", си раздадоха постове на нови областни управители и част от техните заместници в 28-те областни управи в страната. Твърди се, че в поста на Кючуков сега са се прицелили от ДБ.