0

Т рима души са загинали, след като снаряд удари жилищна сграда в Бучански район, съобщиха от Държавната служба за извънредни ситуация на Украйна, цитирани от УНИАН.

От там допълниха, че през последното денонощие снаряд е паднал и в Харков. Засегната е 9-етажна сграда. Загинала е една жена. Мъж е загинал, а жена е ранена при обстрел в Суми. В столицата Киев също е имало обстрел, завършил с две жертви и шестима ранени. През изминалото денонощие шестима цивилни са загинали в града.

„Врагът удря жилищни сгради, детски градини, болници и друга инфраструктура с всички налични оръжия. За съжаление загиват цивилни“, казват от Службата за извънредните ситуации.

„Този ​​трагичен списък, за съжаление, се увеличава. Затова апелираме към всички да не се застрашават. Стойте в убежища, ако е възможно. Следвайте предупредителните сигнали и препоръките на местните власти“, допълват от там.

По данни на ООН общо 240 души са загинали от началото на инвазията на Русия в Украйна. Според CNN сред жертвите е и 6-годишно момче.