0

С лед като през 2019 г. илюстраторът Дидо Пешев стана първият българин, нарисувал официален плакат за „Металика“, сега той се похвали и с втори проект, свързан с великата група. 

Преди няколко дни талантливият художник издаде в социалните мрежи, че е създал още един плакат за американската хевиметъл група. „Приятели, много се радвам най-накрая да споделя новия си постер за най-любимата ми група на всички времена - могъщата „Металика“. Преди повече от година бях помолен да създам този принт и аз го посветих на една от любимите ми песни от последния им албум – Spit Out The Bone“, написа Дидо. 

„Металика“ също се похвалиха с новия си плакат в официалните си страници в социалните мрежи. Те споделиха снимка на творбата и написаха: „Вземете в ръце най-новия ни плакат, създаден от художника Дидо Пешев. Неговата интерпретация на Spit Out The Bone ще бъде достъпна както в Metallica Store, така и в Probity UK Shop”.

„Съвсем скоро ще споделя много повече за процеса на тази работа с визуализации. 8-цветните ситопечати ще бъдат официално достъпни в уебмагазина на групата, но аз също ще разполагам с разписани лимитирано количество плакати по-късно. Ще го обявя на страницата на Bare Hand Society. Огромни благодарности на всички легенди от мениджмънта, Крис, Пробити и на всички останали от невероятния екип“, пише още Пешев, който в момента е в Барселона, където представя дрехите и плакати, които създава, на фестивала „Примавера“.

Илюстраторът с плаката на Металика, който направи през 2019

 Илюстраторът с плаката на Металика, който направи през 2019
Инстаграм / Дидо Пешев

Илюстраторът рисува творбите си ръчно, след което ги отпечатва чрез традиционна ситопечатна техника. Дидо Пешев е творил за едни от най-големите банди като „Годжира“, „Мастодон“, Мерилин Менсън и др.

По повод новия дизайн на официалния сайт на „Металика“ излезе и ексклузивно интервю с илюстратора, в което той споделя за детството си, първата си "среща" с „Металика“, изкуството и музиката като основен двигател в неговото творчество и др. Интервюто е взето от Стефан Чирази - основния човек зад So What! Magazine.

„Имах късмета да дам интервю за официалния сайт на „Металика“ направено от легендарния Стефан Чирази - човека, който е част от групата от самото й начало. Към статията има приложено и специално видео, дело на режисьора Георги Манов.