Н ай-добрият български алпиец Алберт Попов застана пред камерата на Gong.bg и сподели плановете си за новия сезон.

Най-добрият български алпиец Алберт Попов застана пред камерата на Gong.bg и сподели плановете си за новия сезон.

"Подготовката ми протече в Швейцария. Много съм доволен, гледам да стана по-стабилен, да вдигна скоростта в трасетата. Мисля, че се справям добре, стабилен съм. Направихме три лагера, смятам, че бяха доста ползотворни", заяви Попов.

"Първото състезание е гигантският слалом в Зьолден. Ще започнем там, след това има доста голяма пауза. Другите стартове са на 11-12 декември, но ще се готвим. Засега сме наблегнали повече на гигантския, пък после и за слалома."

"С треньора ми смятаме, че сме готови за почетната стълбичка. Смятаме, че сме на ниво, на което можем да натиснем смело с една крачка напред."

"Съдейки по резултатите, в Шладминг много ми харесва. Там от три старта имам три хубави резултата - две шести и едно 19-о място. Австрийците правят страхотни писти. Самият факт, че е нощно състезание, също ми харесва. Виждам, че е моето място. Спокоен съм, защото знам какво мога да постигна", допълни Попов.

На въпрос дали се цели в медалите от зимната олимпиада в Пекин през февруари, Алберт отговори.

"Защо не? Работим здраво, като всички останали. Смятам, че психиката ми е на ниво и, ако се събера, имам големи шансове. Това е една мотивация, която те кара да направиш същото. Пожелавам си и аз така да зарадвам България."