Д ания записа победа в последния си приятелски мач преди световното първенство в Русия. “Червеният динамит” се наложи с 2:0 над Мексико на стадион “Брьондби”. Домакините стигнаха до успеха с два гола за три минути през второто полувреме, дело на Юсуф Поулсен в 71-вата и Кристиан Ериксен в 74-ата минута.

Дания записа победа в последния си приятелски мач преди световното първенство в Русия. “Червеният динамит” се наложи с 2:0 над Мексико на стадион “Брьондби”. Домакините стигнаха до успеха с два гола за три минути през второто полувреме, дело на Юсуф Поулсен в 71-вата и Кристиан Ериксен в 74-ата минута.

Така Дания ще отпътува в приповдигнато настроение за мондиала в Русия и вече чака първия си двубой с Перу на 16 юни. Мексико пък ще има тежката задача да се изправи срещу Германия в първата си среща на финалите на 17 юни.

Далеч не празнично пък е настроението в лагера на Швеция преди старта на мондиала. „Тре кронур“ записа пореден мач без гол – 0:0 като домакин в контрола с Перу на стадион „Улеви“ в Гьотеборг. Така шведите вече нямат отбелязано попадение 337 минути и това няма как да не тревожи селекционера Ян Андершон. За последно скандинавците се разписаха през март срещу Чили. На световното в Русия Швеция е в група с Германия, Мексико и Южна Корея, а Перу ще има за съперници Франция, Дания и Австралия.