Ю жното дерби от третия кръг на френското футболно първенство между „Ница“ и Олимпик“ (Марсилия) беше прекъснато четвърт час преди края заради безредици.

Южното дерби от третия кръг на френското футболно първенство между „Ница“ и Олимпик“ (Марсилия) беше прекъснато четвърт час преди края заради безредици.

Причина за това стана инцидент в 75-ата минута. Фенове на домакините обстрелваха с предмети играчите на гостите и ядосан от това Дмитри Пайе хвърли обратно една бутилка от минерална вода към трибуните.

Това вбеси запалянковците на „Ница“, които нахлуха на терена и се стигна до ръкопашни схватки преди намесата на стюардите.

Президентът на домакините Жан-Пиер Ривер също слезе на игрището, за да разговаря с ултрасите и да се опита да ги успокои.

Последва намеса на полицията, а футболистите на двата отбора напуснаха терена, прибирайки се в съблекалните. Първоначално съдията прекрати мача за 10 минути, но впоследствие спирането се проточи до повече от час.

Двубоят бе спрян при резултат 1:0 за домакините, след гол на Каспер Долберг в 49-ата минута.

Трима от футболистите на „Марсилия“ са ранени при ексцесиите с нахлуването на феновете. Това са Луан Перес, Матео Генузи и Дмитри Пайе.

Повече от час след спирането си, двубоят бе подновен, като на терена бяха само футболистите в "червено-черни" фланелки, докато гостите от Марсилия си стегнаха багажа и пожелаха да напуснат стадиона.

Съдията на мача Беноа Бастиен даде повторна начало на срещата и веднага след първото докосване на топката от футболист на „Ница“, прекрати двубоя.

Очаква се решение на Френския футболен съюз относно срещата, като и двата отбора имат основания да искат да им бъде присъдена служебна победа. „Ница“, защото футболистите на гостите не се появиха на терена след рестарта на мача, а „Олимпик“ (Марсилия) – заради нахлуването на ултрасите на „орлите“ на терена и атаката срещу техните играчи.