0

Париж, Пламен Вълков, наш пратеник

Биляна Дудова загуби с 3:7 от Ирина Коляденко във втората си схватка в категория до 62 килограма на олимпийските игри в Париж.

Украинката, много напомняща на външен вид на нашата, първа получи устно предупреждение за пасивност. След това дойде и второ и 30 секунди за активност. Така се стигна и до първата точка за Дудова.

На почивката 27-годишната врачанка, която е световна и четирикратна европейска шампионка, имаше минимална преднина.

В началото на втората част обаче Коляденко, която е бронзова медалистка от Токио, направи чудесна атака и взе 4 точки, за да поведе с 4:1.
После Дудова успя да спечели 2 точки, но и загуби 2, а резултатът стана 3:6 малко преди края на схватката.

Последната точка бе за украинката, след като нашата напусна очертанията на тепиха.

Така на Биляна Дудова й остава да се надява Коляденко да бие всички до финала и да я изтегли на репешаж в директна битка за бронза. Този филм вече го гледахме с бореца Кирил Милов, който обаче не се възползва, и с натурализираната иранска таекуондистка Кимия Ализаде, успяла да ни донесе медал.

"Чувствах се добре и вярвах, че това е моят ден, но допуснах много грешки в срещата и загубих. Направих една огромна грешка за четири точки, които се връщат много трудно. Сега ще се моля да спечели украинката, за да мога да се състезавам още и да имам шанс да спечеля медал", заяви Дудова след схватката. 

"Напрежение има във всяко състезание. Просто допуснах грешки, които тук се наказват. Всички състезателки сме силни и равностойни. Заради това трябваше да бъда концентрирана, защото тези четири точки много трудно се връщат", допълни Дудова.