0

Звездата от „Отчаяни съпруги“ Ева Лонгория Бастон направи документален филм за бокс. Актрисата, която е бивша съпруга на баскетболиста Тони Паркър, се изявява като режисьор напоследък, а последният ѝ филм, кръстен „Гражданска война“, е за боксовия мач между Оскар де ла Оя и Хулио Сесар Чавес от 1996 г. Де ла Оя печели този мач с технически нокаут в четвъртия рунд, а именно той помолил Лонгория да заснеме филма.

„В началото си казах: „О, Боже, не. Не, не, не. Последното нещо, което исках да правя, е документален филм за бокс със статистики и удари“, каза Лонгория.

Във въпросния двубой Де ла Оя успява да нанесе второто поражение на Чавес в кариерата му. Срещата е спряна заради аркади на Чавес, който обаче твърди, че не е загубил. Лонгория си спомня мача: „Нямаше нужда да си боксов фен, за да знаеш какво се случи. Целият ми квартал търсеше откъде да открадне кабелна или пък много хора се събираха на едно място и плащаха, за да могат да гледат. Всеки даваше по долар.“

Тя решава да заснеме филма заради това, че мексиканците в САЩ по това време се разделени между двамата боксьори. Чавес се състезава за Мексико, а Де ла Оя, който е от мексиканско семейство, се боксира за САЩ.

 

 

Лонгория призна, че заснемането на филма е било трудно заради пандемията, но въпреки това е успяла да направи интервюта с Чавес, с Де ла Оя и дори със 103-годишния му треньор Хесус Ривера. Тя се надява филмът да стигне до широката публика.