0

О бщина Пазарджик сваля всякакво доверие от ръководството на футболен клуб Хебър, което се преизбра самостоятелно в миналия ден. Това обяви кметът Петър Куленски.

"На този етап Общината ще подпомага усилено само и единствено развитието на детско-юношеската школа. Считаме предишното „ново“ ръководство на клуба и неговите действия за окончателно компрометирани пред гражданите и феновете на отбора", добави Куленски. 

Още от изявлението на кмета на Пазарджик:

"С отказа си първо дори да допусне Общината до финансовите показатели, а впоследствие нееднократно и в течение на месеци да отказва да предостави подробна и прозрачна информация как са се харчели ресурсите на клуба, респективно – на гражданите, ръководството за пореден път затвърждава усещането, че не може да му се има доверие. Никъде не съществуват условия, в които орган, който е финансирал една институция, да получава отказ от информация как са харчени парите му. 

Паралелно с това пред управата на Общината е споделено от служители на клуба, че лице от ръководството е накарало всички треньори да подпишат декларации , които им забраняват да говорят и да дават каквато и да е информация на общински служители. Общината счита това за абсолютно потъпкване на всички норми и дълг към обществеността и няма да спре да настоява с всички инструменти на закона гражданите да получат пълна прозрачност за действията и разходите на футболния клуб.

Община Пазарджик ще оперира и ще подкрепя инициативи само в условия на адекватна отчетност на дейностите и на харчените публични средства. 

И административният орган, и общността на Пазарджик не трябва да допускаме повече своеволия с публичен ресурс, в това число и употреба на спортни клубове като лост за политическо въздействие".