0

П ирин пропусна златен шанс да изпревари Хебър в класирането и да излезе от опасната зона. "Орлетата" водеха с 1:0 на пазарджиклии и бяха с човек повече, но в 72-ата минута Атанас Кабов изравни с поредния си важен гол за тима на Любослав Пенев.

Колкото до самата среща, още в 3-ата минута Асен Дончев бе изведен с дълъг пас зад защитата, а Петър Дебърлиев и Жоао Сеско не се разбраха и се стигна до удар между двамата, което наложи играта да бъде спряна за няколко минути. 

В 13-ата минута попадение на Пирин, вкарано от Данило Полонский, не бе зачетено заради засада. В 30-ата минута Хебър остана с човек по-малко, след като Йоан Н`зи извърши нарушение срещу Христо Попадийн и получи втория си жълт картон.  В 36-ата минута "орлетата" поведоха в резултата. Данило Полонский пусна пас в наказателното поле, който стигна до Христо Попадийн, а той с майсторско изпълнение вкара топката във вратата на Дебърлиев.

В добавеното време на първата част Андрей Йорданов бе изведен добре и намери Юго Комано, но нападателят пропусна да удвои преднината на благоевградчани. В 59-ата минута Попадийн изведе Полонский, който пусна към Комано, но Петър Дебърлиев отказа нападателя на Пирин с добро спасяване. Четири минути след това Максим Ковальов също показа рефлекс, след като отрази удар на навлезлият на скорост в наказателното поле Красиан Колев. 

В 72-ата минута Хебър успя да изравни резултата. Шейх Диаманка успя да се свободи от опеката на Асен Дончев и върна към Атанас Кабов, който се разписа за 1:1. Драмата обаче тепърва предстоеше. В 93-ата минута Юго Комано бе изведен зад защитата на Хебър, но неговият удар бе спасен от вратаря Петър Дебърлиев. Така гостите от Пазарджик спечелиха първата  историята си точка в Благоевград, а тя може да се окаже много ценна.