0

Т реньорът на Ботев Пд Бруно Балтазар ще закръгли утре на 100 дните си в клуба, след като смени на поста Желко Копич. Португалецът трябваше да се справя с тежка ситуация, след като най-добрите чужденци в лицето на Рабей, Току, Ману и Брахими бяха пратени под наем в различни отбори в чужбина, а „канарчетата“ се разделиха и със символа си от този век Тодор Неделев, пише в днешния си брой вестник "Мач Телеграф".

За шестте си мача Балтазар записа две победи над Черно море и Берое, две равенства с Локо Пловдив и Локо София и поражения от ЦСКА и Септември. Той генерира 8 точки в двубоите си, докато предшественикът му Копич спечели девет точки в последните си шест двубоя от три победи с Ботев Враца, Хебър и Пирин, а останалите три двубоя са загуби от Арда, Лудогорец и ЦСКА.  

Голяма е промяната и в титулярния състав на Копич и Балтазар, което е разбираемо предвид многото продадени основни футболисти. В сравнение с последния мач на Копич срещу Арда, Балтазар разчиташе само на четирима от титулярите тогава в последния си мач с Локо Пловдив. Става дума за двама от защитниците – Пунчец и Генев, крилото Конате и централния нападател Бароан. При Копич в отбора бяха също така в титулярния тим – Ханкич, Супрайен, Етоо, Току, Брахими, Рабей и Ману.