0

Н ападателят на Хебър Георги Николов със сигурност дълго ще помни мача на неговия тим срещу Локомотив Пд. Чувствата обаче ще са смесени. Със своя хеттрик той спечели наградата за Играч на мача и стана първият футболист в историята на Хебър, който бележи три попадения в двубой от елитната дивизия. За негово съжаление обаче отборът му не взе и точка от този сблъсък и загуби с 3:4.
Справка в статистиката показва, че в историята на елитната ни дивизия хеттрикът на Николов е 15-ят, който се случи при загуба на тима, от чийто редици е авторът на трите гола. 

Единственият играч, който два пъти е изпадал в подобно положение, е Динко Дерменджиев. Най-голямата легенда на Ботев Пд вкарва три пъти при визита на Черноморец в Бургас на 17 май 1969 година, но „канарчетата“ губят с 3:5.

Малко над година по-късно забива три гола и във вратата на ЦСКА. Това се случва на 6 септември 1970-а в Пловдив, но „жълто-черните“ отново са далеч от победата и падат с 3:6. Интересното е, че неговият син – Цветозар Дерменджиев, също има един такъв мач в кариерата си. В последния кръг на сезон 1987/88 като играч на Спартак Пл той губи от Сливен с 3:4. В един момент резултатът става 4:0 за „войводите“, а след това Чико-младши успява да направи поражението по-почетно.

Най-щастлив след своя хеттрик въпреки загубата на тима си безспорно е бил Михаил Михайлов. В последния кръг на сезон 1999/00 той и неговият Велбъжд загубиха край морето от Спартак Варна с 3:5. С хеттрика си обаче той стана голмайстор на първенството с 21 попадения, като изпревари Станислав Тодоров от Литекс, който остана втори с 19.

Още разработки четете в днешния брой на Мач Телеграф

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX