0

П о стечение на обстоятелствата в мултинационалните селекции капитаните на Левски и ЦСКА са бразилци.

Човекът на гребена на „синята” вълна Цунами и стражът на четирибуквената традиция Густаво Бусато дадоха интервюта за „Диема Спорт” преди съботното вечно дерби.

„Чувствам се много фокусиран и концентриран. В дните преди големи мачове  се усеща онова чувство на пеперуди в стомаха. Нормално е да има вълнение. Нахлуват и спомените от изминали срещи. Идва и онзи познат адреналин. Със сигурност това е най-важният мач!

Няма да забравя победата с 1:0 във финала за Купата на България, беше фантастичен момент. А загубата с 1:3 е сред най-неприятните ми спомени. Без победа е трагедия”, казва пред камерата Цунами.

„С Бусато се познаваме от много време, но и в интересен на истината отдавна не сме разговаряли. И двамата като капитани искаме едно - отборите ни да се представят на високо ниво. Но сега не е моментът, в който можем да се шегуваме. Мога да кажа, че той е много добър вратар”, допълва 28-годишният защитник на Левски.

На въпроса „Ако получите право да изпълните дузпа срещу Бусато, къде ще стреляте?” той отговаря: „Вляво, горе!”

„Аз съм силно вярващ и дълбоко религиозен човек и имам своите ритуали, които ми помагат да се подготвя за подобни срещи и да се представя на нужното ниво, както се очаква от мен. От 6 години съм в ЦСКА и съм дошъл, за да правя история, давайки всичко, което мога за отбора”, коментира пък Бусато.

„Това е най-големият мач в България. Левски е в по-добър момент от нас сега, но на терена всичко е 50 на 50. Обещавам обаче, че ще всички ще видят друг облик от нашия отбор. Нашите фенове също ще имат своята роля. ЦСКА има зад себе си силната подкрепа от 12-ия играч в червено”, добавя 33-годишният вратар.

На въпроса за съперничеството с Цунами и по капитанска линия, той отговаря така: „При нас никой не влиза в домът на другия, отваряйки хладилника и хранейки се без позволение. Не се бъркам в чуждите работи, а той също. Винаги ще има уважение между нас, но както казах, на терена положението е: „Убиваш или биваш убит.”

Двете интервюта, дадени пред „Диема Спорт”, може да прочетете и в днешния брой „Мач Телеграф”