0

С лед 22 години феновете в Пазарджик отново видяха елитен футбол на стадион „Георги Бенковски“. Около 2000 човека дойдоха на съоръжението в делничния ден, но двата тима – Хебър и Спартак Вн, направиха 0:0. Все пак в ложите бяха известните бивши пазарджишки футболисти Александър Тунчев, братята Йордан и Веселин Минев, както и техническият директор на българския футболен съюз Георги Иванов-Гонзо.

Иначе гостите бяха доста по-активни, създадоха повече положения и може да се каже, че те изпуснаха победата, която им бе от изключителна важност срещу пряк конкурент в битката за оцеляване. Освен това Хебър завърши и с 10 души двубоя, след като Ивайло Михайлов бе изгонен в 74-ата минута.
Най-чистото положение дойде в края на първата част. Тогава Октай Хамдиев проби добре отдясно и центрира по земя към точката за изпълнение на дузпа. Венсан Марсел стреля добре, но Фигейредо показа рефлекс и успя да избие.

В 65-ата минута варненци бяха много близо до това да открият резултата. Коварно изпълнение на Иван Йорданов директно от ъглов удар намери напречната греда и за щастие на Хебър излезе в аут. В 74-ата минута Ивайло Михайлов фаулира юношата на Лудогорец Иван Йорданов и си изкара втори жълт картон. Така във финалните малко повече от 15 минути домакините останаха с 10 души на терена. Малко по-късно Лерой Микелс отправи слаб шут от удобна позиция и не затрудни Микулич.

След като остана с човек повече на терена Спартак се впусна в атака във финалните минути. Микелс стреля опасно от дистанция в 82-ата минута, но неточно, а малко по-късно Беланюк проби отляво, но шутът му разочарова. В последните секунди отново Микелс имаше шанс, но и този път нападателят не се възползва.