0

28-годишният нов треньор на ЦСКА 1948 Николай Панайотов заяви, че отборът ще играе атакуващ футбол под негово ръководство. Досегашният наставник на юношите до 17 години на клуба пое временно представителния отбор на мястото на Атанас Рибарски, който напусна след поражението от Крумовград в понеделник. 

"Радвам се, че имам възможността да водя отбора на ЦСКА и благодаря за доверието на ръководството", бяха първите думи на Панайотов пред медиите на брифинга преди домакинството на Етър от шестия кръг в първенството.

"В съблекалнята на отбора има доста качествени футболисти. За мен е чест да работя и докато имат нужда от мен, аз съм насреща. Целта на първо време е отборът да се представи по най-добрия начин в предстоящия мач с Етър", коментира още треньорът.

Опитваме се да има настроение в съблекалнята, да се сработим с момчетата и се надяваме да постигнем добър резултат. Нямам необходимия опит, но всеки треньор си има цели. С времето ще се покаже дали ще успеем да ги изпълним", добави младият специалист.

Треньорът няма да може да разчита на трайно контузените Джонатан и Евгений Сердюк.
"В момента има момент само с двама трайно контузени – Джонатан и Жека. Останалите момчета са в добро състояние. 

С оглед на футболистите, с които разполагаме, мисля, че е задължително да се играе атакуващ футбол. Аз съм привърженик на този тип футбол и се надявам, че с времето момчетата да си повярват, че могат, защото има голямо качество в отбора", каза Николай Панайотов.

"Опитвам да говоря с футболистите, за да намерим най-доброто решение за тях, как да се почувстват по-добре и най-важното да успеят да излязат мобилизирани за следващия мач. Не мога да давам оценки на колеги, най-малкото на предните треньори, които са били преди мен“, завърши временният треньор на ЦСКА 1948.