0

Т рансферът на Жорди Кайседо в турския гранд Бешикташ е пред провал. Пречка за сделката ще се окажат желаните от ЦСКА 5 милиона евро, както и начинът на плащане на сумата. От „Армията“ държат парите да бъдат преведени наведнъж, докато „черните орли“ са предложили да се разплатят на няколко транзакции, пише в днешния си брой в. "Мач Телеграф".

Агентът на еквадорския нападател Ернан Банато сам анонсира, че преговорите са зациклили и че двамата с клиента му ще се насочат към други оферти. През уикенда медиите край Босфора обявиха, че Кайседо се е договорил с гранда от Истанбул, като споменаваната годишна заплата на тарана бе 1 милион долара. В крайна сметка обаче ръководствата на двата клуба не са успели да се споразумеят за трансферната сума и начина на плащане.

„ЦСКА иска 5 милиона евро за Жорди. Бешикташ смяташе, че договорка с вноски ще бъде по-точна и отправи офертата си по този начин. Водехме процеса с респект към всички страни, но подписване на договор при тези условия изглежда трудно“, сподели Банато пред журналиста Бурак Зихни от турския вестник „Дамга“. В заключение мениджърът на Кайседо от агенция CRD Sport допълва: „Водим разговори и с други отбори“.

За голмайстора на ЦСКА има предложения и от Западна Европа. Не е тайна за интереса на английския Фулъм, като медиите в Еквадор дори спекулираха, че лондончани са отправили конкретна оферта за Кайседо. От „Крейвън Котидж“ следят изявите му още от зимата, когато пак имаха желание да го привлекат, а споменаваната сума бе 4,62 милиона паунда. Не е изключено обаче контакт с Банато да са осъществили и от други топ шампионати, включително Италия и Испания, от където интерес към Жорди имаше от Спортинг Хихон.