0

Ш ест футболни школи и клубове от София, които тренират на Национална футболна база "Бояна", изпратиха декларация до медиите - Академик 1947, РМФ София, Айматрикс, Сердика, Арес, Талант обявиха, че са силно разтревожени от случващото се е последните дни пред комплекса заради протестите срещу ръководството на Българския футболен съюз. 

Те настояват отговорните институции да предприемат необходимите мерки за успокояване на напрежението.

Декларация на представители на футболните клубове и школи

Ние, представителите на посочените по-горе футболни школи и клубове сме силно разтревожени от случващото се е последните дни пред Национална футболна база "Бояна".

В качеството на наематели на тази база сме сериозно възпрепятствани да изпълняваме дейността си.

В четвъртък следобед бяхме принудени да отменим всички наши занимания на базата заради организирания протест от клубовете, подкрепящи Димитър Бербатов.

Палатковият лагер, който беше изграден от фенове на ЦСКА в началото на седмица пред входа на базата, притеснява децата от нашите школи. Родителите им са разтревожени за тяхната сигурност, когато идват на тренировки.

Ние категорично заявяваме, че това не е начинът да създадем интерес у децата към футбола. Напротив - обратното е, отблъскваме ги и ги отказваме от любимата им игра.

Искаме ясно да заявим, че до този момент ние не сме имали никакви проблеми в отношенията с нашия наемодател Национална футболна база "Бояна". Срещали сме разбиране и коректност за всичко и нямаме причина за недоволство. Напротив!

С тази наша декларация искаме да призовем отговорните институции да предприемат необходимите мерки, за да предотвратят ескалиране на напрежението пред Национална футболна база "Бояна". 

Настояваме сигурността и свободният достъп до нашето работно място да бъдат гарантирани на всяка цена!, се казва в декларацията на футболните клубове.