0

Ц СКА се изпоти доста, за да победи Пирин на „Българска армия“ с 2:1. Головете вкараха Дюкенс Назон от дузпа и Браян Морено, а за „орлетата“ блесна 20-годишния талант Иван Тасев. Това бе седми пореден успех за "червените" у дома.

„Орлетата“ като по чудо не поведоха в 5-ата минута. Венци Бенгюзов центрира от ъглов удар към Христофор Хубчев, който отклони за Александър Дюлгеров. Бившият защитник на ЦСКА обаче не успя напълно непокрит да открие резултата. След това и Николай Бодуров би с глава, но в аут.
В 14-ата минута треньорът на Пирин Красимир Петров получи студен душ. В центъра на терена седна един от основните му халфове – Красимир Станоев. Той получи сериозна контузия и дори напусна игра със сълзи на очите.

Само три минути по-късно ЦСКА получи дузпа. Станислав Шопов изведе отлично зад защитата Браян Морено, който бе съборен от вратаря на гостите Янко Георгиев. Зад топката застана Дюкенс Назон, който без колебания откри резултата. В 23-ата минута интригата в срещата приключи. Точен бе Браян Морено. Този път в ролята на асистент влезе Назон, който изведе колумбийския си съотборник. Той финтира с лекота Александър Дюлгеров и с удар с външен фалц не остави шансове на Янко Георгиев.

Секунди след попадението Станислав Костов удари напречната греда с глава, но не вдигната засада. Още при следващата атака обаче Пирин намали резултата. Ради Цонев подаде технично за Станислав Костов, който веднага изведе Иван Тасев сам срещу Димитър Евтимов и той не сбърка – 1:2.

В началото на втората част Жираир Шагоян пробва своя мерник, но след рикошет топката не намери целта. В 59-ата минута 20-годишният Иван Тасев показа своя талант и с лекота премина отдясно през Мено Кох и Християн Петров. След това достави отлична топка за Ради Цонев, чийто удар обаче бе избит от Димитър Евтимов. Пет минути след това Чебраилс Макрецкис шутира, но над вратата. 

В 79-ата минута контузия получи и левият бранител на ЦСКА – Християн Петров.