0

У частието на ЦСКА в конгреса на Димитър Бербатов донесоха сериозни главоболия за „червените“. Те бяха глобени от Дисциплинарната комисия с 15 000 лева, а директорът Филип Филипов няма право да изпълнява своите функции в следващата година. По този повод „Мач Телеграф“ се свърза с адвоката на „армейците“ Станислав Трендафилов, който коментира актуалните теми около тима от Борисовата градина.

„За г-н Филипов мога да кажа, че тази санкция е абсолютно незаконосъобразна и ще обжалваме. По този начин от БФС ограничават един човек да си изпълнява служебните задължения. Налага се да обжалваме. Наложена му е санкция, защото той е уважил покана на БФС и е участвал в обявено Общо събрание от тях. Аз лично в това нещо не виждам нарушение. Налага се санкция на физическо лице, а това е неконституционно съобразно и ще си търсим правата по реда на Устава на БФС“, сподели Трендафилов.

„Не е проблем за клуб като ЦСКА глоба в размер на 15 000 лева. Не е въпроса в стойността на тази санкция. Клубът участва на въпросния конгрес по покана на БФС. Всички мерки ще бъдат взети. ЦСКА ще защитава мнението и позицията си, че смяната в БФС е необходима. „Аз съм емоционален, но като част от ЦСКА мога да кажа, че действията на БФС не са достойни. Предвид, че плащаме 1 500 000 лева наем на година за стадион, тази санкция не е проблем. Филип Филипов е играл рамо до рамо заедно с Христо Стоичков и да му се налага подобна санкция, е грубо нарушение. Не мисля, че такива наказания помагат за развитието на футбола и спорта в България. Това не помага на младите, не е достойно. ЦСКА ще защитава своя правен интерес докрай! Това е марка, която е извела България до различни върхове. И сега стои поканата на БФС и се наказва някой, че я уважил. 15 000 лева е нищожна сума. По-голям проблем е това, че ограничават човек да си върши работата. Проблем е, че се налага волята на хората, които не милеят за спорта”, завърши Трендафилов.