0

С танислав Генчев повече няма да бъде старши треньор на Ботев (Пловдив), потвърди за БТА източник от футболния клуб.

Бившият наставник на Локомотив (София) и Лудогорец се срещна днес с ръководството на “канарчетата” на клубната база в “Коматево”. 

След последната загуба – 1:2 от Крумовград в Пловдив, той обяви, че ще напусне само ако загуби подкрепата на феновете. Те бяха  вдигнали плакати „Долу ръцете от Генчев“, което не впечатли собственика Зингаревич и той развъртя метлата.

Рафаел Ферейра временно ще води отбора на Ботев (Пловдив), съобщиха от футболния клуб. Досегашният помощник-треньор ще изведе пловдивския тим в предстоящия двубой срещу Етър от 7-ия кръг на Първа лига. 

"Клубът изказва своята благодарност и на тримата професионалисти за работата им през изминалите месеци и им пожелава успех в бъдеще", написаха от Ботев (Пловдив) и уточниха, че ще дадат допълнително информация относно назначаването на нов старши треньор. 

По-рано днес досегашният наставник на тима Станислав Генчев бе освободен от поста си, като с него напускат и помощник-треньорът Живко Миланов, както и треньорът на вратарите Йордан Господинов.

Генчев пристигна на стадион “Христо Ботев” през лятото, но в първите шест срещи от новата кампания “жълто-черните” записаха четири загуби и само две равенства, като в момента заемат 14-ото място в класирането с едва 2 точки в актива си.

Днес от Ботев (Пловдив) обявиха и още промени в ръководството на клуба, след като Асен Караславов бе освободен от поста прокурист на “жълто-черните”, а Радостин Кишишев ще бъде новият оперативен мениджър.