0

И во Ивков вече няма да бъде изпълнителен директор в Левски. Това стана ясно след вече приключилото Общо събрание на клуба, което се проведе днес. Официално освобождаването на юриста ще се оформи надлежно през идната седмица. Сега се очаква как ще реагира треньорът на "сините" Станимир Стоилов, който твърдо подкрепяше Иво Ивков.

"Моето освобождаване беше оповестено от мажоритарния собственик пред Общото събрание", заяви Ивков след края на ОС, което се проведе на "Герена".

По време на сбирката на юриста му е бил предложен по-маловажен пост в йерархията на „сините“, ако иска да продължи работа, но самият той е отклонил това предложение. Пред събралите се медии на „Георги Аспарухов“ лично Ивков потвърди, че ще изпълнява актуалната си длъжност до следващите вписани промени в Търговския регистър, които трябва да се реализират в следващите няколко дни.

Мажоритарният собственик на "сините" - Наско Сираков, отказа да говори пред събралите се журналисти. Очаква се по-късно треньорът на отбора - Станимир Стоилов, да застане пред представителите на медиите преди предстоящата тренировка на играчите на Левски.

Представителят на феновете в Надзорния съвет (НС) на Левски Петър Ганев е бил отстранен от поста си по време на Общото събрание на акционерите (ОС), съобщи председателят на Сдружение "Левски на левскарите" Димитър Костадинов.

"Днес се извърши поредното посегателство срещу левскарството. Представителят на привържениците на Левски беше отстранен от НС с мотиви, които според мен звучат изключително неприемливо - това бил човек, който си позволява да изразява мнение и не слуша кукловодите в Левски. По-конкретно, защото обявил по медиите, че изпълнителният директор г-н Ивков си вършел добре работата. Ние заставаме твърдо зад това мнение", каза Костадинов пред журналисти след ОС.

"Напуснахме (ОС), защото не искаме да продължаваме да участваме в този фарс. Розовият балон, в който живяхме около година, се спука окончателно".

Костадинов добави, че феновете подкрепят напълно старши треньора Станимир Стоилов и изпълнителния директор Ивайло Ивков. 

"Те трябва да преценят дали могат да продължат да работят в тази обстановка. Прогнозата ми не е добра и не очаквам светло и безпроблемно бъдеще. Напротив", добави Костадинов.

 

Клубният шеф Наско Сираков се мотивира, че не може да приеме "някой да ми обяснява публично, че изпълнителният директор (Ивков) си върши добре работата". Краус, друг член на Надзорния съвет, добави директно: "Аз отдавна бих махнал Ивков". При което Сираков отсече: "От другата седмица Ивков няма да е изпълнителен директор".

Източник: БТА