0

Ж ереми Петрис може и да е един от най-добрите защитници на Левски, но омръзна на „сините“ с алчността си. На „Герена“ останаха разочаровани от последното „предложение“, което им отправи той, пише днес в. „Мач Телеграф“. 

Десният бек бе привикан на последен разговор от шефовете след успеха над Ботев Враца. В Левски смятаха, че са успели да го разубедят и да го накарат да остане при тях, но се оказа, че май са си губили времето. 

Вместо да намали мизата си, Петрис реши да я вдигне. Той поискал заплата от 25 000 евро на месец. Трябва да се отчете, че това е скок достоен за „Гинес“. През лятото на 2022 година той стартира с временен договор и 2500 евро месечно. Покрай мачовете с Айнтрахт Петрис обаче реши, че няма смисъл да стои повече на „Герена“ и реши, че трябва да търси сам бъдещето си на друго място.

И започна да отхвъря една след друга офертите, които му отправяха от Левски. Стигна се до там, че „сините“ го заподозряха, че води тайно от тях преговори с ЦСКА. А повод затова им дадоха снимки с Дюкенс Назон, които стигнаха до шефовете на „Герена“. Отделно от това „сините“ се съмняваха и в почти постоянните му проблеми с контузии, които демонстрира преди дербитата. Преди едно от тях треньорът Николай Костов е трябвало буквално да му се моли, за да излезе и да играе. В последствие се оказа, че Петрис наистина е имал проблеми, но е стискал зъби, за да играе. 

Именно по тази причина на „Герена“ се решени да го продадат още тази зима и да не чакат лятото, когато ще стане свободен агент, след като е явно, че нищо не може да го задържи в Левски.