0

П рез този сезон Пирин претърпя какви ли не трусове. Шефове си идваха и тръгнаха, направиха се и две треньорски смени. Последната от тях бе свързана с интересно име. Някак от нищото в Благоевград се озова Александър Бабич. 48-годишният треньор не е много познат у нас, където първо се появи във Фратрия. Украинецът обаче даде сериозен повод феновете извън Благоевград да научат името му, след като „орлетата“ хвърлиха една от най-големите бомби в първенството – победата с 2:1 над ЦСКА на стадион „Васил Левски“. Тя бе първа за благоевградчани над гранда в София и Бабич успя там, където от 1973 година насам куп негови колеги не успяха. Той се съгласи да говори за „Мач Телеграф“. 

- Какво е чувството да сте първият треньор на Пирин, който е успял да победи ЦСКА в София?

- Всяка победа е много важна за Пирин. Разбира се, тази над ЦСКА дава допълнително увереност, а освен това показва, че ние се движим в правилната посока. Все пак съм радостен, че успяхме и да влезем в историята с този успех.

- Вие, лично, вярвахте ли, че е възможно да спечелите в София срещу ЦСКА?

- Преди срещата настройвах момчетата, че шансове винаги има, независимо с кой играеш. Стига да се придържаме докрай до нашите планове за срещата. Така се получи, че всички ние повярвахме, че можем да се представим успешно срещу ЦСКА.

- Вече близо четири месеца сте начело на Пирин, какво успяхте да промените през този период?

- Мисленето. Към това можем да прибавим също, че футболистите станаха доста по-надеждни и дисциплинирани в играта в защита. Оттам можем да действаме по-спокойно и уверено в атака.

- Смятате ли, че Пирин ще продължи да бъде част от Първа лига и през следващото първенство?

- Вярвам, че трябва да сме максимално концентрирани, ако искаме да изпълним задачата си. И то до последната среща от този сезон.

Цялото интервю четете в днешния брой на в. "Мач Телеграф"