0

З ащитникът Александър Дюлгеров бе част от ЦСКА при първия период на Нестор ел Маестро на „Армията“. Пред „Мач Телеграф“ той коментира работата си със сърбина, както и представянето на настоящия му отбор Пирин. 

„Реално погледнато беше напълно възможно да вземем и трите точки в мача с Ботев Пд. С оглед на това, че и те изпуснаха положения може да кажем, че равенството беше напълно закономерно. От старта на сезона не съм доволен. Точките ни можеше да са повече. В мача с Берое можехме да вземем спокойно трите точки. Второто полувреме играхме силно и създадохме положения, но нашата стара слабост е, че допускаме в защита да ни отбележат гол и второ изпускаме положенията си.

Можеше спокойно да имаме шест точки, но е важното, че с Ботев Пд запазихме мрежата си суха. Постигнахме един положителен резултат за нас. Целите ни не са високи в момента. Трябва да направим добър отбор, защото доста момчета ни напуснаха и дойдоха нови. Повечето са млади момчета. Първата цел е да обиграем отбора и да направим един стабилен състав. Другата ни цел е да останем в Първа лига“, започна той. 

„С Нестор Ел Маестро съм работил в ЦСКА. Под негово ръководство нямах голям шанс да играя, но въпреки това мога да кажа, че е психолог. Това му качество ми харесваше много. Даваше много интересни примери и е човек, който умее да надъха отбора преди даден мач. Балкански човек е и е мотиватор.

Какво още каза Александър Дюлгеров четете в днешния брой на вестник "Мач Телеграф"