0

Т реньорът на Локо Пловдив Александър Томаш е категоричен, че победата е най-важното нещо в днешното дерби и ще направи всичко по силите си неговият отбор да е спечели.

„Участвал съм в много дербита и знам какво значат за хората, които подкрепят отбора ти. В Пловдив съм вече от няколко месеца и разбирам много добре какво значи този двубой за хората. Победата е на първо място и ще дам всичко по силите си за нея. Облик, стил, тактика... тези неща остават на заден план. Искам от футболистите да играят със сърце, да покажат силен характер и да запазят спокойствие и концентрация във важните моменти. От прекалени емоции се прегаря. По-опитните показват и на новите за какво става дума. Трябва да вдъхна нужната увереност на футболистите да дадат всичко от себе си“, коментира Томаш преди последната тренировка на „черно-белите“.

„Не съм напълно наясно със състава, но опциите са на лице. Проблеми всеки има. Аз го казах и преди – ако тръгнем да се оправдаваме, значи, че търсим други причини. Ще се справяме с нужния потенциал, с който разполагаме в момента. Централните защитници ще отсъстват, но заявявам, че когато всички сме заедно и се борим един за друг, можем да опстигнем нужния резултат“, допълни Томаш.

„В дербито не е важно кой в каква форма е, отборът, който е по-мотивиран и действа заедно на терена, той ще спечели и аз вярвам, че това ще бъде Локомотив“, коментира още треньорът.

Неговият колега в Ботев Желко Копич също иска от футболистите си да дадат всичко за феновете.

„Настроението е позитивно. Всички знаят какъв мач предстои. Всички знаят, че това е дерби. Всеки мач за нас е за три точки. Всеки мач на Ботев за мен е важен. Това, което аз искам, е да дадем всичко за клуба и феновете. Всички дербита са еднакви”, сподели Копич.

„Уважавам всеки един мой колега, защото знам колко е трудна треньорската работа. Пожелавам му добър сезон и добра битка, а от лична гледна точка – всичко най-хубаво. Това, на което аз залагам, е висока интензивност на играта, нападение и натиск. Засега смятам, че отборът се представя добре и съм доволен от работата на играчите. Направихме и някои грешки, които ни костваха точки“, добави той.

„Анализирахме добре противника с моя щаб. Знаем силните и слабите им страни, които се надявам утре да използваме. Не мога обаче да навлизам в подробности. Победата над Септември беше много важна за нас, защото беше първа за сезона. Гледахме Берое и Локомотив. И двата отбора имаха своите шансове. Когато един отбор загуби, в следващата среща дава всичко възможно от себе си. Това и очакваме. Сигурни сме, че Локомотив ще даде всичко от себе си в този мач”, добави хърватският специалист, който миналият сезон води Динамо Загреб.

„Марио Младеновски е част от нашия отбор. Всички играчи за мен са важни. Трябва да излезем на терена и да дадем всичко от себе си за клуба и отбора“, каза още Желко Копич.